Rochas

rochas-ffw18-01
rochas-ffw18-02
rochas-ffw18-03

Rochas kolekcija
jesen/zima 2018.

Dnevni look evocira sjećanje na visoku modu jer Rochas daje moderan pristup svojoj tvrdnji o diskretnom šarmu pariške buržoazije 70-ih u svom svakodnevnom izgledu.

Rochas kolekcija istovremeno je sofisticirana i prizemna dok komadi iz kolekcije izrađeni tako da prkose prolaznosti vremena i odišu bezvremenskom elegancijom koja je prikladna za svaku priliku. Kolekcija na prvo mjesto stavlja color blocking te predlaže simfoniju sofisticiranih nijansi poput prairie zelene, mint, karamele, puderasto ružičaste, smeđih i bež tonova te tamnoljubičaste boje.

 


Rochas

Svila, til i taft, lepršave siluete, nježni obrisi ženske figure, naglašeni struk i minimalni detalji prepoznatljivi su stilski potpis modne kuće Rochas. Još od 1925. godine, kada je Marcel Rochas osnovao brend, glavni adut svake kolekcije bila je izrazita ženstvenost nadahnuta zamamnim oblinama holivudskih zvijezda. Uz vrhunske haute couture kolekcije, i nenadmašni izum bustierea, Rochas je 1936. predstavio i prvi parfem – Audace. Njegova supruga i muza, Helene Rochas, poznata i kao „sofisticirana pantera“, godinama je bila jedna od najbolje odjevenih žena na svijetu, a nakon Marcelove smrti nastavila je s njegovim radom na liniji parfema, dok se modi vratila tek 1988. godine s dizajnerom Peterom O’Brienom – romantičnim sanjarom koji je očarao svijet svojim dugim haljinama. Danas, pod kreativnim vodstvom Allessandra dell’ Acque, modna kuća Rochas nastavlja tradiciju bezvremenskog, romantičnog dizajna koji suptilno ističe ženske obline.

www.rochas.com