Paul Smith

paulsmith_m-fw18_01
paulsmith_m-fw18_02
paulsmith_m-fw18_03

Paul Smith kolekcija
jesen/zima 2018.

Krojačko umijeće kao glavna stilska odrednica Paul Smith branda u kolekciji jesen/ zima poseban naglasak stavlja na odijela sanjivih paleta boja.

Produljeni sako svojevrsna je posveta modnoj prošlosti dizajnera Paul Smitha, koji je tijekom 1980-ih poveo inicijativu da se odijelu podari opušteniji izgled. Boje su prigušene, s iznimkom jarkocrvene koja kolekciji daje notu strasti i moći. Djela ilustratora Edmunda Dulaca poslužila su kao nadahnuće za romantičnu paletu ponoćno plavih, dubokih ljubičastih i drugih nijansi inspiriranih dragim kamenjem. Printevi su nalik slikama i akvarelima uz psihodelične cvjetne motive i motive krajolika obasjanih mjesečinom. U kolekciji poseban značaj ima print pod nazivom Dreamer, koji se najbolje vidi u pletenim komadima od vune i mohera.

 

 

Paul Smith

Nakon više od 40 godina, Paul Smith je najistaknutiji britanski modni dizajner s nevjerojatnim talentom predviđanja i poticanja trendova, ne samo u modnom i dizajnerskom svijetu, nego u popularnoj kulturi općenito. Proizvodi iz Paul Smith kolekcija, zahvaljujući savršenom osjećaju za detalje i besprijekornim vještinama krojenja, danas su nezobilazan dio svakog casual outfita modernog muškarca.

www.paulsmith.com